Blinit sienten, smetanan ja mädin kera


Blinitaikina
4 dl maitoa tai vettä
n. 20 g hiivaa
2,5 dl tattarijauhoja
3 dl vehnäjauhoja
3 kananmunaa
3 rkl voita
1/2 pulloa (tummaa) olutta
n. 1 tl suolaa (jos täytteet ovat suolaisia, vähennä suolan määrää)

Paistamiseen: kirkastettua voita

Täytteiksi: smetanaa, etikkasieniä ja suolasieniä huuhdeltuina, mätiä ja tilliä. Täytteiksi käy myös esim. suolakurkku, suola- tai savukala, silli, kypsä liha…valinnan ja maun mukaan!

Liota hiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Lisää puolet jauhoista ja anna taikinan happamoitua yön yli huoneenlämmössä.

Seuraavana päivänä valmistele blinien kera tarjoiltavat täytteet tarjolle ennen taikinan sekoittamista valmiiksi.

Valmista kirkastettu voi sulattamalla voi kasarissa niin, että läpinäkymätön hera laskeutuu kasarin pohjalle. Käytä pinnalle jäävää kirkasta voita paistamiseen, niin blinit eivät pala pannulle.

Tee taikina valmiiksi. Erottele valkuaiset keltuaisista. Lisää taikinaan keltuaiset, loput jauhot, voisula, olut ja suola. Vatkaa valkuaiset erikseen vaahdoksi ja sekoita taikinan joukkoon.

Paista blinit kirkastetussa voissa blinipannussa tai ohukaispannussa. Käytä voita ja taikinaa reilusti: blinien tulisi olla n. 1,5 cm paksuja blinipannulla paistettaessa. Kääntämisen jälkeen lisää voita.

Tarjoile blinit smetanan sekä pieniksi hakattujen tai viipaloitujen täytteiden kanssa.

Avainsanat: , , , , ,
Kategoria: Sienireseptejä
13 Hel

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>