Etikkarouskut

ryöpättyjä, pieniä rouskuja (kangas-, haapa- ja/tai karvarouskuja)
2 osaa vettä
1 osa etikkaa
1 osa sokeria
sinapinsiemeniä
suolaa maun mukaan

Valitse rouskuista ne pienimmät ja kauneimmat. Ryöppää rouskut (katso rouskujen ryöppäysohje). Valmista mausteliemi kiehauttamalla vesi, etikka ja sokeri, lisää mausteita makusi mukaan.

Muista ennen säilöntää lasipurkkien puhtaus: pese purkit ja kannet, ja desinfioi purkit kastamalla ne kiehuvaan veteen. Täytä purkit sienillä, ja kaada kuuma mausteliemi sienten päälle niin, että purkit täyttyvät piripintaan. Sulje purkit heti huolellisesti.

Anna purkkien jäähtyä ja säilö ne kellarissa tai jääkaapissa. Anna maustua vähintään viikko, jotta maut tasaantuvat. Nauti lisukkeena tai käytä ruokien koristeena.

Rouskujen ryöppäys
Sienen kirpeyden poistamiseksi rouskut vaativat ennen ruoaksi laittoa tai säilömistä ryöppäämisen eli keittämisen väljässä vedessä. Haaparouskuja ryöpätään n. 5 minuuttia, kangas- ja karvarouskuja n. 8 minuuttia. Keittämisen jälkeen sienet huuhdellaan, ja sekä keitin- että huuhteluvesi heitetään pois.

Jo suolattuja rouskuja ryöpätään myös hetken aikaa keittämällä ennen ruoaksi valmistamista, jotta liika suolaisuus poistuu.

Avainsanat: , , ,
Kategoria: Sienireseptejä
31 Tou

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>