Hieno voitattikastike kalalle

pieniä voitatteja kokonaisina tai halkaistuina
kuivattuja voitatteja
voita
valkoviiniä
vettä
kermaa
vähän suolaa

Paista pieniä, kokonaisia tai halkaistuja voitatteja pannulla voissa kauniin kullanruskeiksi. Siirrä tatit syrjään lautaselle odottamaan.

Laita pannulle hieman vettä ja valkoviiniä. Muserra joukkoon kuivattuja voitatteja vaikka pippurimyllyssä jauhamalla. Näin saat kastikkeeseen mahtavan tatin maun ja rakennetta.

Keitä kastiketta hetki kasaan, lisää kermaa, ja keittele vielä hetki, kunnes kastike sakenee vähän. Kastikkeesta ei tule kovin sakeaa, vaan vähän ohuempaa.

Lisää varovasti suolaa, koska suolaa tulee jo voista. Tässä vaiheessa voitkin lisätä kastikkeeseen muutaman nokareen voita kiiltoa antamaan. Sekoita lopuksi kastikkeen joukkoon aiemmin paistetut pikkuruiset voitatit.

Tarjoa tuoreiden, voissa paistettujen ahven-, kuha-, tai haukifileiden ja kasvimaalta kerättyjen, höyrytettyjen parsakaalinnuppujen kanssa. Parsakaalille vaihtoehto tai lisä ovat samalla reissulla pottumaalta nostetut, lempeän varovasti keitetyt uuden sadon perunat.

Tämä ruoka herkistää, ja pirskahtelevan valkoviinin kanssa nauttiessa herkun ääressä voi istua vaikka pidempäänkin!

Avainsanat: , ,
Kategoria: Sienireseptejä
03 Syy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>