Huhtasieniherkku

2–3 kourallista tuoreita huhtasieniä
tuoretta sipulia
voita
ruohosipulia tai kevätsipulin varsia
pieniä nokkosia tai yrttejä kasvimaalta
suolaa
loraus kermaa

Lohko huhtasienet pitkittäin, jotta sienen kaunis muoto säilyy. Paista sieniä ja pilkottua sipulia voissa puolenkymmentä minuuttia. Lisää kermaa, suolaa ja yrttejä maun mukaan, sekä lopuksi pilkottua ruohosipulia tai kevätsipulin varsia väriä antamaan.

Vähemmän kermaa lorauttamalla saat muhennoksen, jonka voit nauttia vaikka leivän päällä. Enemmän kermaa lisäämällä saat kastikkeen, joka on parasta perunoiden ja suomalaisen järvikalan kuten ahvenen kanssa.

Avainsanat: , ,
Kategoria: Sienireseptejä
17 Kes

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>