Jouluinen sienileipä

1 litra appelsiinimehua
300 g maltaita
100 g hiivaa
250 g ruisjauhoja
250 g vehnäleseitä
300 g tummaa siirappia
900 g vehnäjauhoja
suolaa
200 g karkeaksi jauhettuja, kuivattuja sieniä, esim. suppilovahveroita tai tatteja

Koristeluun:
vesi-siirappiseosta
kuivattuja sieniä rouheena
halutessa kuivattuja tattiviipaleita ja voita koristeluun

Kuumenna mehu ja kaada se maltaiden päälle. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Lisää loput ainekset ja sekoita hyvin. Taikina jää löysäksi, kaurapuuromaiseksi, mutta jos se on liian löysää, lisää vehnäjauhoja.

Jaa taikina voideltuihin leipävuokiin kauhalla. Laita taikinaa vuokaan vähän yli puoleenväliin asti. Kohota.

Jos olet pakastanut tattiviipaleita, voit kohotuksen jälkeen koristella leivän pinnan voilla voidelluilla tattiviipaleilla, sommitellen haluamiasi kuvioita.

Paista kiertoilmauunissa 160 asteessa n. 50 minuuttia. Ota uunista, voitele kuumat leivät vesi-siirappiliemellä, ripottele päälle sienirouhetta ja kypsennä vielä noin 15 minuuttia tai kunnes leivät ovat kypsiä.

Kääräise ympärille rusetti ja vie tuliaisiksi!

Avainsanat: , , , , , , ,
Kategoria: Sienireseptejä
05 Jou

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>