Jouluiset sienileipäterveiset

Kun jouluaikaan ollaan oltu tarpeeksi kauan samojen naamojen kanssa neljän seinän sisällä, lähdetään vierailuille mummolaan, kummilaan tai naapuriin.

Joulukonvehtien tahmentama ajatus kulkee jotakuinkin tällaista rataa: ”Siellä on varmasti jo ainakin amaryllis ja hyasintti – viedään me tulppaaneja!”. No, seitsemännen tulppaanikimpun jälkeen mummoa saattaa jo tympäistä…

ruisleipa

Joten yllätäppä tällä kertaa viemällä joulukukkien sijaan erilainen tuliainen: jouluinen sienileipä nättiin rusettiin käärittynä, sievästi koriin laitettuna, kyljessään sienisalaattia pienessä, keraamisessa kupissa.

Kyllä ei ole vastaanottajalla suu mutrussa!

Voiko olla helpompaa leipoa!

Kostean, mukavan tumman sienileivän leipomista ei tarvitse jättää viime tippaan muussa joulutohinassa. Leivät voi valmistaa hyvissä ajoin ennen joulua. Pari viikkoa muhiessaan tämä leipä vain paranee!

Ohje on tosi helppo, ei vaivaamista vaan löysä taikina suoraan voideltuun vuokaan. Siinä jää mukavasti enemmän aikaa vaikka torttujen näpertelylle.

Leivän paisto-ohje on suunnattu kiertoilmauunille, mutta tokihan käy myös tavallinen tai leivinuuni. Jokainen tuntee oman uuninsa, ja paiston aikaan leipiä kannattaa tietenkin tarkkailla.

Sienimiehen perinteiset joulupöytään

Sienileivän lisäksi Sienimiehen bravuurit joulupöytään ovat aiemmissa ”plokeissa” julkaistuista resepteistä äsken mainittu sienisalaatti ja tietenkin etikkarouskut, joista joulun alla jalostetaan joulunpunainen, karpaloinen versio. Kyllä ne on kinkulle ja kalalle hyviä kavereita!

Sienimies toivottelee rempseää joulua kaikille sienten ystäville ja muillekin!

Sienimies suosittelee:
Jouluinen sienileipä
Etikkarouskut
Pikkujouluherkkuja sienistä
Rokuan perinteinen Joulu

Avainsanat: , , , , ,
Kategoria: Blogi
05 Jou

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>