Koivunkantosieni

Tuntomerkit
Koivunkantosieni kasvaa kimppuina yleensä koivujen ja muiden lehtipuiden lahoissa kannoissa. Sienen lakki on 3–10 cm leveä, kuivana keltainen ja kosteana kellanruskea. Sienen vaaleanruskea jalka on ohut, tasapaksu, sitkeä ja usein käyrä. Jalassa on kalvomaisen vaalea rengas, jonka alapuolelta jalka on tiheän ruskeasuomuinen. Vanhemmiten rengas tummenee ja häviää.

Varoitus! Koivunkantosienen voi hyvin helposti sekoittaa erittäin myrkylliseen myrkkynääpikkään. Varmista sienen laji aina näyttämällä sitä jalkoineen asiantuntijalle ennen käyttöä.

koivunkantosieni

Kasvupaikat
Koivunkantosieni kasvaa nimensä mukaisesti yleisemmin koivun ja muiden lehtipuiden kannoissa, mutta myös havupuiden kannoissa. Koivunkantosientä voi löytää koko maasta kesäkuusta lokakuuhun.

Käyttö
Koivunkantosieni on erinomainen ruokasieni, joka sopii erityisen hyvin keittoihin ja vokkiruokiin. Koivunkantosienestä käytetään vain lakit, koska sen jalka on sitkeä. Koivunkantosienen paras säilömistapa on pakastaa se nopean paistamisen jälkeen.

Avainsanat:
Kategoria: Sienitietoutta
08 Elo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>