Korvasieniä ja ruisleipäkuutioita keitetyn parsan kera

ryöpättyjä korvasieniä (kts. ryöppäysohje)
sipulia
voita paistamiseen
ruisleipää kuutioina
suolaa
pippuria
parsaa

Paista korvasieniä ja sipulia reilussa voissa. Lisää seokseen ruisleipäkuutioita ja anna niiden paistua rapeiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Nauti keitetyn parsan kera.

Ryöppäys

Korvasienet tulee ehdottomasti ryöpätä eli keittää kahdesti sienten sisältämän hengenvaarallisen myrkyn poistamiseksi ennen ruoanvalmistusta. Ryöppäyksessä korvasienet keitetään kahdesti väljässä vedessä, vähintään viisi minuuttia kerrallaan. Keittovesi vaihdetaan välillä uuteen, ja sienet huuhdellaan keittämisten välillä. Älä käytä keitinvettä ruoanlaittoon, vaan heitä se pois! Ryöppäyksen jälkeen sienet ovat turvallisia käyttää ruoaksi.

Avainsanat: , ,
Kategoria: Sienireseptejä
31 Tou

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>