Korvasienikeitto

200 g ryöpättyjä korvasieniä (kts. ryöppäysohje alla)
1 sipuli
n. 50 g voita
n. 50 g vehnäjauhoja
n. 1l kasvislientä
loraus kermaa

Kuullota sipulit ja sienet voissa. Lisää jauhot ja anna turvota hetki koko ajan sekoittaen. Lisää kolmannes nesteestä ja sekoita voimakkaasti kunnes seos sakenee. Lisää loput nesteestä ja anna kypsyä tovi. Mausta keitto suolalla ja pippurilla. Lopuksi kruunaa keitto kermalla ja esim. hakatulla lehtipersiljalla tai ruohosipulilla.

Ryöppäys

Korvasienet tulee ehdottomasti ryöpätä eli keittää kahdesti sienten sisältämän hengenvaarallisen myrkyn poistamiseksi ennen ruoanvalmistusta. Ryöppäyksessä korvasienet keitetään kahdesti väljässä vedessä, vähintään viisi minuuttia kerrallaan. Keittovesi vaihdetaan välillä uuteen, ja sienet huuhdellaan keittämisten välillä. Älä käytä keitinvettä ruoanlaittoon, vaan heitä se pois! Ryöppäyksen jälkeen sienet ovat turvallisia käyttää ruoaksi.

Avainsanat: , , ,
Kategoria: Sienireseptejä
30 Tou

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>