Korvasienimuhennoksella täytetyt nokkoslätyt

Korvasienimuhennos
pari kourallista ryöpättyjä korvasieniä (katso ryöppäysohje täältä)
”muutama  saksenleikkaama” tuoretta ruohosipulia
purkki kuohu- tai vispikermaa
voita freesaukseen

Freesaa ryöpätyt korvasienet ja ruohosipuli pannulla voissa. Kaada päälle purkillinen kermaa ja anna hautua paksuksi muhennokseksi.

Nokkoslätyt
lättytaikina, perusohje
5 dl vehnäjauhoja
0,5–1 dl sokeria
1 tl suolaa
8 dl maitoa
1 dl sulatettua voita tai rypsiöljyä
3 kananmunaa
tuoreita nokkosen lehtiä
voita paistamiseen

Tee normaali lättytaikina vispaamalla ainekset maidon joukkoon. Lisää sekaan nurkan takaa poimittuja ja silputtuja tuoreita nokkosen lehtiä. Anna turvota noin puoli tuntia.

Paista voissa ohuita, pitsireunaisia lättyjä. Täytä lätyt muhennoksella, rullaa tai taittele lätyt ja lado ne uunivuokaan. Ripottele päälle juustoraastetta, esimerkiksi mozzarella-emmental -sekoitusta tai raastimen kautta mitä juustoja jääkaapista sattuu löytymään. Kuorruta uunissa n. 225 asteessa kunnes juusto on kullankeltaista.

Tarjoile kevään juhlassa vaikka kevyen punaviinin kanssa.

Huom! Muista ehdottomasti ryöpätä korvasienet ennen ruoaksi laittoa hengenvaarallisen myrkyn poistamiseksi!

Avainsanat: ,
Kategoria: Sienireseptejä
10 Huh

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>