Kuusilahokkacrepit muurinpohjapannulla

Tässä ohjeessa valmistettavat muurinpohjaletut paistetaan tietenkin mieluusti ulkona oikealla muurinpohjapannulla. Ohje sopii toki myös sisäkäyttöön tavallisella pannulla paistaen.

Muurinpohjalettutaikina
2,5 dl vehnäjauhoja
2,5 dl ohrajauhoja
0,5–1 dl sokeria
1 tl suolaa
8 dl maitoa
1 dl sulatettua voita tai rypsiöljyä
3 kananmunaa
voita paistamiseen

Täyte
kuusilahokan lakkeja
kasviksia suikaleina: porkkanaa, naurista, mangoldia tms.
voita
kasvimaan yrttejä
suolaa
pippuria
juuston loput jääkaapista halutessa

Sekoita muurinpohjalettutaikina ja anna sen turvota n. puoli tuntia. Paista iso läjä lettuja voissa muurinpohjapannulla. Suikaloi kasvimaan antimet, esimerkiksi porkkanaa, mangoldia ja naurista, ja silppua yrtit.

Kun letut ovat valmiit, vokkaa kasviksia hetki voissa muurinpohjapannulla. Lisää sienet ja yrtit, mausta suolalla ja pippurilla ja sekoittele hetki. Halutessasi voit raastaa mukaan juuston loput jääkaapista.

Kääräise seosta muurinpohjaletun sisälle ja syö pois. Loput letut, jos niitä jää, voi nauttia jälkiruoaksi mansikkahillon ja kermavaahdon kanssa.

Avainsanat:
Kategoria: Sienireseptejä
08 Elo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>