Lampaankääpäpihvit, hunajaiset syysjuurekset ja sitruuna-kermaviilikastike

Lampaankääpäpihvit
puhdistettuja lampaankäävän lakkeja
kananmuna
korppujauhoja tai monitoimikoneessa murustettua, kuivahkoa vaaleaa leipää
voita tai voi-öljyseosta paistamiseen

Syysjuurekset
punajuurta, naurista ja porkkanaa lohkoina
hunajaa, voita ja suolaa
tuoreyrttejä, kuten timjamia ja rosmariinia

Kastike
kermaviiliä, sitruunaa, sipulia, persiljaa, suolaa

Lohko juurekset uunivuokaan tai pellille, sekoita joukkoon reilusti hunajaa, nokare voita, pilkottuja yrttejä ja ripaus suolaa. Paista uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia, kunnes juurekset saavat väriä ja pehmenevät.

Valmista kylmä kastike sekoittamalla kermaviilin joukkoon puristettua sitruunamehua, hakattua sipulia, persiljaa ja ripaus suolaa, kaikkia oman maun mukaan.

Pyörittele puhdistetut lampaankäävän lakit rikotussa kananmunassa ja sitten korppujauhoissa tai kuivahtaneesta vaaaleasta leivästä monitoimikoneella murustetuissa leivänmuruissa. Paista maltillisella lämmöllä voissa tai voi-öljyseoksessa kullanruskeaksi.

Herkuttele!

Avainsanat: ,
Kategoria: Sienireseptejä
18 Syy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>