Lintupaisti ja jalo pihlajanmarjahillo

Jalo pihlajanmarjahillo
0,5 litraa pihlajanmarjoja
vähän vettä
sokeria
4 cl jaloviinaa

Laita kattilaan tilkka vettä, pihlajanmarjat ja maun mukaan tavallista sokeria. Keitä noin puoli tuntia. Lorauta joukkoon yksi paukullinen jallua ja sekoita. Jäähdytä ja anna jytkähtää jääkaapissa.

Jos haluat jämäkämpää tavaraa, käytä hillosokeria.

Lintupaisti
teertä, kyyhkystä, metsoa tms.
naurista, porkkanaa
suppilovahveroita
voita
punaviiniä tai sherryä
vettä
katajanoksa marjoineen tai lempiyrttejä
suolaa ja pippuria
tarjoiluun keitettyjä perunoita sekä pihlajanmarjahilloa

Erottele linnusta lihan eri osat: siivet, koivet ja ns. täkkäliha. Laita täkkä syrjään. Ruskista muut osat luineen nopeasti voissa, suoraan padassa. Lisää vettä ja punaviiniä tai sherryä sekä juurekset reiluina kuutioina. Keitä hitaasti ja hymyillen ylikypsäksi liedellä tai uunissa.

Poista kypsistä lihoista luut, koipia ja siipiä lukuun ottamatta, ja laita palat takaisin pataan. Freesaa suppilovahverot pannulla voissa ja lisää ne joukkoon. Mausta halutessasi varovasti esim. suolalla, pippurilla, katajalla tai yrteillä.

Ruskista ja mausta täkkälihat ja laita ne päällimmäiseksi pataan. Kypsennä noin 15 minuuttia, jotta saat pataan mahtavan sienen maun ja täkkälihat ovat leikattaessa kauniin roosanvärisiä.

Ota täkkälihat erilleen ja viipaloi ne. Annostele lautasille perunoiden päälle pataa juureksineen ja ylikypsine lihoineen, kristillisen tasajaon mukaan syöjien kesken. Asettele päälle kauniit täkkäviipaleet ja kruunaa elämys pihlajanmarjahillolla.

Avainsanat: ,
Kategoria: Sienireseptejä
07 Mar

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>