Nokkos-korvasienikeitto

reilusti tuoreita pieniä nokkosia (saa myös pakasteena)
sipulia maun mukaan
n. 200 g korvasieniä
n. 50 g voita
n. 50 g vehnäjauhoja
n. 1 l kasvislientä
loraus kermaa

Kuullota nokkoset ja sipulit voissa. Lisää vehnäjauhot ja anna turvota hetki koko ajan sekoittaen. Lisää kasvisliemi ja keitä tovi. Kuulloteta ryöpätyt korvasienet voissa ja lisää keittoon. Viimeistele keitto kermalla.

Ryöppäys

Korvasienet tulee ehdottomasti ryöpätä eli keittää kahdesti sienten sisältämän hengenvaarallisen myrkyn poistamiseksi ennen ruoanvalmistusta. Ryöppäyksessä korvasienet keitetään kahdesti väljässä vedessä, vähintään viisi minuuttia kerrallaan. Keittovesi vaihdetaan välillä uuteen, ja sienet huuhdellaan keittämisten välillä. Älä käytä keitinvettä ruoanlaittoon, vaan heitä se pois! Ryöppäyksen jälkeen sienet ovat turvallisia käyttää ruoaksi.

Avainsanat: , , ,
Kategoria: Sienireseptejä
31 Tou

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>