Oraakkelin kootut selitykset

Tuolla huhtikuun plokissa uskalsin ennustella tulevan kesän sienisatoa, ja nyt olisi aika äimistellä mitä tulikaan sanottua.

No heti alussa tuo korvasienisadon ennustaminen meni aivan keturalleen. Oli paras sato miesmuistiin, ja korvasieniä tuli ovista ja ikkunoista. Nytpä tiiätte miksi Sienimies ei paljon ennustele. Mutta ennustuksen pieleen meneminenhän oli vain positiivinen yllätys sadon suhteen.

paisti

Kuvan marjat eivät liity tapaukseen. Sienimies käyttää linnun kanssa tänä syksynä jaloa pihlajanmarjahilloa.

Osa ennustuksesta tulkitaan voitoksi

Haperoita ja kehnäsieniä oli valtavasti. Säätiedotusta lukuun ottamatta ennustus osui niiden osalta kohdalleen. Tulkitsen siis tämän itselleni voitoksi.

Kangasrouskujen sato oli myöhäinen, haaparouskujen sato niukka ja karvarouskun osalta normaalia parempi. Eli tässä kohdassa ennustus piti aika pitkälle paikkansa, ei tartte ihan hirveästi hävetä.

Tateista tulikin, kuten ennustelin, niin aivan julmetun hyvä sato. Hyvälaatuisia ja toukattomia olivat, ja herkkutattikausikin oli verraton vaikka lyhyt.

Lampaankäävän ja vaaleaorakkaiden kohdalla runollisuus näköjään kannatti. Niitä tuli enemmän kuin koskaan, ja niissä oli erinomainen, toukaton laatu.

Suppilovahveroita lumilapion kanssa

Suppilovahverosato on Etelä-Suomessa vielä ajankohtainen, mutta täällä pohjoisemmassa jo mennyttä kesää. Sato jäi pohjoisessa – ja jää etelässäkin – paljon huonommaksi kuin viime vuonna. Mutta niiden vähäisten laatu on ollut hyvä ja ovat olleet oikein sieviä pieniä sieniä.

Jos olisi keväällä ollut rahaa, niin en olisi veikannut oman ennustuksen puolesta. Mutta nyt on Sienimiehellä leveä hymy! Yhteenvetona voisin todeta, että 75 % tästä ennustuksesta toteutui, joten taidanpa tämän sieniuran sijaan pestautua Astral TV -ohjelmaan.

Raportin ja sienikauden päätteeksi

Päätän siis raporttini Rokualta tällä kertaa tähän, ja laitan reseptiksi lintupaistin jalon pihlajanmarjahillon kera. Tässä ruoassa toteutuu suppilovahveroiden ja pihlajanmarjojen syvä liitto. Kannattaa maustaa muutoin varovasti, jotta riistan ja sienten maku tulee esiin.

Tätä syödessä hymysuin voikin todeta sienikauden olevan tätä syksyltä ohitse. Sienimiehen hymy pysyy kuitenkin leveänä: kuuden kuukauden päästähän saa taas korvasieniä!

Sienimies suosittelee:
Lintupaisti ja jalo pihlajanmarjahillo
Rokuan riemukkaat pikkujoulut

Avainsanat: , , , , , , , , ,
Kategoria: Blogi
07 Mar

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>