Sienimiehen nöttöskeitto

Sienimiehen nöttöskeitto syntyy maun mukaan tehdystä vihannessosekeitosta tai nokkoskeitosta ja pakastimesta löytyvistä sienten rippeistä, ”nöttösistä”, jotka paistetaan voissa ja lisätään maistuvaksi koristeeksi keiton päälle. Sieneksi käy mikä vain, esim. rouskut, suppilovahverot, tatit tai haperot.

Vihannessosekeitto
haluamiasi vihanneksia ja juureksia, hyvä tulee vaikka maa-artisokasta tai purjosta + perunasta
sipulia
voita
kasvislientä
kermaa
suolaa tarvittaessa

Freesaa silputtu sipuli ja halutessasi myös pilkotut kasvikset pannulla voissa. Keitä vihannekset täysin pehmeiksi. Soseuta sauvasekoittimella ja paranna kermalla ja halutessasi voinokareella. Tarkista suola.

Nokkoskeitto
tuoreita nokkosen lehtiä
sipulia
voita
vehnäjauhoja tai maissipohjaista suurustetta
kasvislientä tai vettä
kermaa
suolaa tarvittaessa

Silppua sipuli ja kuullota nokkoset ja sipuli voissa pannulla. Laita ainekset kattilaan, ripottele päälle vehnäjauhot tai suuruste ja lisää kasvisliemi tai vesi. Soseuta, paranna kermalla ja tarkista suolan määrä.

Tarjoiluvaiheessa lisää lautaselle keiton päälle voissa paistettuja sieniä.

Avainsanat: , , , , , ,
Kategoria: Sienireseptejä
14 Maa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>