Sienisalaatti rouskuista

(Ohjeesta tulee 1 kg sienisalaattia)
700 g ryöpättyjä tai liotettuja suolasieniä
100 g silputtua sipulia
200 g kevyesti vatkattua smetanaa tai kuohukermaa

Silppua sienet haluamasi kokoisiksi ja hakkaa sipuli pieneksi. Vatkaa smetana tai kuohukerma kevyesti. Sekoita ainekset keskenään. Nauti lisukkeena tai vaikka leivän päällä.

Rouskujen ryöppäys
Sienen kirpeyden poistamiseksi rouskut vaativat ryöppäämisen eli keittämisen väljässä vedessä. Tuoreita haaparouskuja ryöpätään n. 5 minuuttia, kangas- ja karvarouskuja n. 8 minuuttia. Keittämisen jälkeen sienet huuhdellaan, ja sekä keitin- että huuhteluvesi heitetään pois.

Jo suolatut rouskut ryöpätään myös ennen ruoaksi valmistusta hetken aikaa keittämällä, jotta liika suolaisuus poistuu.

Avainsanat: , , ,
Kategoria: Sienireseptejä
09 Elo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>