Sieniseljanka smetanan kera

sipulia
porkkanaa
palsternakkaa
selleriä
perunaa
tomaattisosetta
vettä
oliiveja liemineen
suolakurkkuja liemineen
(kinkkua tai savulohta)
suolarouskuja tai muita sieniä, esim. suppilovahveroita
öljyä
pippuria
valkosipulia halutessa
suolaa tarvittaessa
tarjoiluun smetanaa ja lehtipersiljaa

Valmista keitto suoraan kattilassa. Pilko sipulit ja freesaa sipulihakkelus öljyssä. Lisää joukkoon kouralliset pilkottua porkkanaa, palsternakkaa, selleriä ja perunaa. Jatka freesausta vähän aikaa ja lisää noin desi tomaattimurskaa.

Tee liemi: laita astiaan vettä ja mausta se maun mukaan suolakurkkujen ja oliivien liemellä. Lisää nestettä kattilaan sen verran, että ainekset peittyvät. Lisää joukkoon suolakurkkua pieninä kuutioina, oliiveja, sekä halutessasi tähteeksi jäänyttä kinkkua tai savulohta. Lisää vedellä huuhdellut suolasienet keittoon ja mausta pippurilla sekä halutessasi valkosipulilla.

Keitä kunnes kasvikset ovat kypsiä, tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoillessasi kruunaa seljankalautanen smetananokareella ja koristele lehtipersiljalla.

Avainsanat: , , , ,
Kategoria: Sienireseptejä
13 Tam

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>