Sormin syötävät sienipiiraat

vaaleaorakkaita, kantarelleja tai haperoita
ruistaikinaa tai muuta valmista, suolaista piirastaikinaa
sipulia pilkottuna
suolaa ja mustapippuria rouheena
voita paistamiseen
3 juuston kermaa ja kananmuna, tai homejuustoa

Kaulitse valmis piirakkataikina vuokaan. Leikkaa sienet paloiksi, mutta älä hakkaa niitä pieneksi silpuksi, vaan anna sienten herkullisen muodon jäädä näkyviin ja tunnistettavaksi.

Haihduta sienistä ylimääräinen neste paistinpannulla. Lisää voita ja pieneksi silputtua sipulia. Paista hetki ja mausta suolalla ja mustapippurirouheella. Jos käytät piiraassa muuta suolaista täytettä, kuten aurajuustoa, niin jätä suola pois.

Kauho sieni-sipuliseos piirakkapohjalle ja lisää 3 juuston kerma, johon on vatkattu sekaan 1 kananmuna. Toinen vaihtoehto on levittää piiraan pohjalle aurajuustoa ja laittaa sieni-sipuliseos sen päälle, jolloin kerma-munaseoksen voi jättää pois.

Paista piirasta uunissa n. 175 asteessa, kunnes piiraan reunat ruskistuvat kauniisti. Jäähdytä ja leikkaa piiraasta pieniä, sormin naposteltavia paloja.

Piirakkapalat sopivat erityisen hyvin juhlien pitopöytään ja myös kasvissyöjille. Halutessasi voit toki lisätä piiraaseen myös kinkkua, savu/graavikalaa, kanaa tai juuressuikaleita. Jos käytät suolaista kalaa tai muuta suolaista täytettä, älä lisää sieni-sipuliseokseen suolaa.

Avainsanat: , , , , , , , , , ,
Kategoria: Sienireseptejä
04 Hei

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>