Suppilovahveroita ja syksyn juureksia kiinalaisittain

Yhteensä litra suppilovahveroita ja suikaloituja juureksia, kuten
porkkanaa
lanttua
purjoa
sipulia
muita juureksia kasvimaalta
(200 g possua, nautaa tai kanaa suikaleina)
rypsiöljyä tai rypsi-seesaminsiemenöljysekoitusta paistamiseen
riisiä (esim. jasmiini tai basmati) tarjoiluun

Marinadi
3 valkosipulinkynttä pilkottuna
1 rkl raastettua tai pilkottua inkivääriä
reilu loraus soijaa
1 rkl seesaminsiemenöljyä
(n. 1 tl perunajauhoja)

Suikaloi juurekset tulitikunohuiksi suikaleiksi. Sekoita marinadi ja marinoi juureksia hetki. Kuumenna öljy paistin- tai wokkipannussa. Laita sienet pannuun ja pyörittele hetki. Lisää juurekset ja wokkaa nopeasti, kunnes juurekset ovat kypsyneet rapsakoiksi. Tarjoile ruoka riisin kera.

Jos haluat liharuokaversion, valmista ensin marinadi ja lisää marinadiin perunajauhoja sekoitettuna tilkkaan vettä. Marinoi liha, älä laita juureksia marinadiin. Wokkaa ensin liha kypsäksi, lisää sitten sienet ja suikaloidut juurekset ja kypsennä.

Avainsanat: ,
Kategoria: Sienireseptejä
11 Lok

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>