Hirvenlihaa (ja possua) tai valmista karjalanpaistilihaa
vettä
punaviiniä
sipulia, porkkanaa ja nauriita kasvimaalta
hallavahakkaita, rusko-orakkaita tai suppilovahveroita
yrttikimppu, jossa mm. rosmariinia ja timjamia
2 valkosipulinkynttä
katajanmarjoja, jos lihana on riistaa
Ruskista reilunkokoisiksi pilkotut lihakuutiot ja laita ne pataan. Halutessasi lisää hirvenlihan joukkoon mehevöittävää possua. Pilko pataan reiluina paloina kasvimaan juureksia. Sekoita vedestä ja punaviinistä liemi, suhteessa 50/50. Kaada lientä pataan niin, että ainekset peittyvät. Lisää joukkoon yrttikimppu, halutessasi pienittyä valkosipulia ja hieman katajanmarjoja, jos lihana on riistaa.
Hauduta hitaasti leivinuunin jälkilämmössä yön yli. Jos käytät sähköuunia, kiehauta liemi liedellä ennen pataan kaatamista, ja hauduta pataa sähköuunissa n. 120 asteessa useampi tunti. Lisää nestettä tarvittaessa, jotta lihat eivät kuivu. Tarjoile kuoriperunoiden kanssa.