Tattikanapeet

tatteja (tai muita sieniä)
valmis iso lehtitaikinalevy (tai torttu/voitaikinaa)
sipulia
voita paistamiseen
suolaa
mustapippuria rouheena
kananmunaa
sormisuolaa

Kaulitse iso lehtitaikina noin puolta ohuemmaksi levyksi. Valmista sieni-sipuliseos perinteisesti: pilko sienet ja sipuli hakkelukseksi, haihduta sienistä enin neste, lisää sipuli ja voi, paista seosta hetki, ja mausta se suolalla ja pippurilla. Levitä seosta taikinan päälle hyvin ohut, n. 2 mm:n kerros.

Taittele levy kanapee-ohjeiden tavoin, ohjeita löytyy netistä tai reseptikirjoista. Laita pötkö pakkaseen odottamaan häitä!

Ennen h-hetkeä ota pötkö pakkasesta. Leikkaa kohmeisesta pötköstä noin puolen sentin siivuja. Kohmeisuus helpottaa leikkaamista.

Laita siivut leivinpaperille, voitele ne munalla, ripottele päälle sormisuolaa ja paista 200 asteessa n. 10–15 minuuttia mukavan ruskeiksi ja rapsakoiksi. Ripottele kanapeet koreihin ympäri juhlapaikkaa helpoiksi sormisyötäviksi.

Muunnelma: halutessasi voit lisätä seokseen esim. savuporosilppua, graavilohta tai juustoraastetta. Voit tällöin jättää halutessasi sormisuolan pois, ettei tule liian suolaista.

Avainsanat: , , , , , , , ,
Kategoria: Sienireseptejä
04 Hei

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>