Tässäpä oiva kolmen ruokalajin menyy keväisiin valmistujaisjuhliin! Menyyssä suositaan ajankohtaisia sieniä, korvasieniä ja huhtasieniä, jotka voi toki korvata myös muilla sienillä.
Alkuruoka:
Tuorejuusto-sienitäytteiset parmankinkkurullat
parmankinkkua
tuorejuustoa
pilkottuja huhtasieniä
ruohosipulia omasta maasta
(sipulia)
keitettyä tankoparsaa
vihreää salaattia
Valmista tuorejuustoseos sekoittamalla tuorejuuston sekaan hakattua ruohosipulia ja paistettua huhtasientä, halutessa sipulilla höytettynä. Laita seosta kinkkusiivulle ja kääri rullaksi. Tarjoile kylmänä alkuruokana keitetyn tankoparsan ja salaatin kera. Jos huhtasienet ovat piiloutuneet, voit käyttää tilalla toki muita sieniä.
Pääruoka:
Paistettua ahventa, tilli-sitruunavoita ja korvasieniä
tuoreita ahvenfileitä
sitruunamehua
tilliä (tai ruohosipulia)
pieniä, sormenpään kokoisia korvasieniä ryöpättynä
(sipulia)
voita
uusia perunoita
Valmista tilli-sitruunavoi sekoittamalla hieman pehmeän voin joukkoon sitruunamehua ja hienoksi hakattua tilliä. Voit käyttää tillin sijaan ruohosipuliakin. Paista ahvenfileet kullanruskeiksi voissa. Paista ryöpätyt korvasienet voissa, lisää halutessasi hakattua sipulia joukkoon. Tarjoile uusien perunoiden kera ja laita reilu nokare tilli-sitruunavoita ahvenfileiden päälle ennen tarjoilua.
Jälkiruoka:
Mansikkakakku
Valmista täytekakku perusohjeella, täytä ja päällystä kakku kermavaahdolla tai kermarahkalla sekä tuoreilla mansikoilla.